Egy kis ízelítő a szakácskönyvből:
Ribizlitorta
25 dkg piros ribizli
2 db tojás
22 dkg cukor
1 tk. vaníliás cukor
15 dkg búzaliszt
1 tk. sütőpor
7,5 dkg olvasztott vaj
zsemlemorzsa
A ribizlit megmossuk, száráról leszedjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Mixerrel a tojásokat felverjük, folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, míg sűrű, krémes lesz.
A lisztet és a sütőport a masszára szitáljuk, hozzáöntjük a felolvasztott vajat, és az egészet óvatosan elkeverjük.
A tésztát egy vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt sütőformába öntjük, majd a ribizlit eloszlatjuk a tetején.
A tortát 30 percig 190 °C-on sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Végül porcukorral meghintjük.
(Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is tálalhatjuk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése