Keresés ebben a blogban

2011. január 13., csütörtök

Mit főz ki Pettson és Findusz? - Ribizlitortát!





 Egy kis ízelítő a szakácskönyvből:

Ribizlitorta
25 dkg piros ribizli
2 db tojás
22 dkg cukor
1 tk. vaníliás cukor
15 dkg búzaliszt
1 tk. sütőpor
7,5 dkg olvasztott vaj
zsemlemorzsa

A ribizlit megmossuk, száráról leszedjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Mixerrel a tojásokat felverjük, folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, míg sűrű, krémes lesz.
A lisztet és a sütőport a masszára szitáljuk, hozzáöntjük a felolvasztott vajat, és az egészet óvatosan elkeverjük.
A tésztát egy vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt sütőformába öntjük, majd a ribizlit eloszlatjuk a tetején.
A tortát 30 percig 190 °C-on sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Végül porcukorral meghintjük. 
(Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is tálalhatjuk.)


Pettson és Findusz rajongóknak melegen ajánljuk ezt a kirakót és ezt a memóriajátékot.



   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése